1 коментар
love death robots

Наближава втори сезон на Love Death + Robots

Анимационната антология „Любов, смърт и роботи“ най-накрая ще покаже следващите си епизоди, а догодина ще има и още!

Преди повече от година видяхме първите 18 епизода от „Любов, смърт и роботи“ – неочакваният хит на Netflix, който дори спечели награда Еми. Анимационният сериал е антология – всяка серия е с различни герои, история и стил на рисунките. Това прави всеки следващ епизод вълнуващ и дългоочакван. Това важи и за предстоящите 8, които съставляват втори сезон. Уви, намалената бройка епизоди не значи увеличено времетраене – сериите варират между 6 и 15 минути.

Ето и трейлъра:

https://www.youtube.com/watch?v=z8RDsMZ0xAY

Изглежда доста епично като за анимационен сериал – може би втори сезон ще се занимава и с философски теми, както и с твърдо фантастични концепции. Имаме и синопсиси на всеки от осемте епизода:

  • Pop Squad – В бъдеще, в което ресурсите са контролирани от богатите, нелегалното потомство е забранено от държавата. Полицай, натоварен със задачата да следи за контрола над населението, се изправя срещу криза на съвестта си.
  • Life Hutch – Когато корабът му е повреден в битка, пилот каца на пуста планета. За щастие, наблизо има автоматизиран подслон, където да се скрие… ако оцелее.
  • Ice – В бъдеще, в което много хора са подобрени с необичайни сила и издръжливост, немодифицираните се чувстват изоставени. Класовото разделение създава напрежение между двама братя, които излагат живота си на риск в опасна надпревара през замръзнало море.
  • The Tall Grass – Когато влак прави неочаквана спирка по средата на нищото, самотен пътник е примамен навън от феерични светлини. Но любопитството му може да се окаже смъртоносно.
  • Automated Customer Service – Някои възрастни граждани имат късмета да изкарат златните си години във футуристични високотехнологични домове. Те търсят почивка и духовно удовлетворение, всяка тяхна нужда е покрита… до момента, в който роботите-прислужници не решават да ги избият.
  • All through the House – На Коледа малко момиче и брат й са будни, твърде развълнувани, за да заспят. Когато звън оповестява пристигането на дядо Коледа, те се промъкват на долния етаж, за да зърнат добрия старец… и откриват нещо, което хич няма да ги зарадва.
  • The Drowned Giant – Огромно голо тяло се озовава на брега на рибарско селище и събира тълпи от зяпачи. Местен учен документира кончината на левиатана, докато чудното става първо обикновено, а после забравено.
  • Snow in the Desert – На суха гореща планета на ръба на галактическата цивилизация, албинос на име Сноу е преследван от наемни убийци. Но красива непозната спасява живота му и разкрива собствените си планове за него.

Премиерата на всички серии накуп е на 14 май по Netflix.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата