1 коментар
star trek strange new worlds

Най-накрая тийзър за „Стар Трек: Странни нови светове“

Първи кадри от новия Star Trek сериал с капитан Пайк, Спок и Номер 1.

За новото разклонение Star Trek: Strange New Worlds слушаме от години. Star Trek: Discovery направи един гигантски тийзър за него от своя втори сезон, така че чакаме самостоятелната продукция за приключенията на „Ентърпрайз“ под ръководството на капитан Пайк вече доста време. Чак днес най-накрая получихме първи кадри от сериала под формата на интригуващ тийзър. В него се акцентира не толкова на персонажите, които така или иначе вече познаваме, а на красивите гледки, които ще ни бъдат показани през техните очи:

Бутон за зареждане на YouTube видео

От малкото, което ни е разкрито за сюжета в този тийзър, разбираме, че Пайк ще започне сериала като отшелник в снежен свят. Нещо обаче ще го накара да се върне в звездната флотилия и да поеме с екипажа си на нови приключения. Каква е причината смелият капитан да се е отделил от света, не ни е много ясно, но ще видим. Дали пък е възможно събитията в „Странни нови светове“ да се развиват след като капитан Кърк поема контрола над Ентърпрайз? Феновете на оригиналния сериал знаят, че капитан Пайк командва космическия кораб само в първия епизод на Star Trek, след което той е заменен от капитан Кърк още във втора серия и остава така до края на сериала (макар че все пак се появява още веднъж по-късно, преживял деформираща лицето му трагедия).

За Star Trek: Strange New Worlds знаем, че тонът му ще е по-светъл от този на „Дискавъри“, като приключенията ще са епизодични – нов свят за всеки епизод. Освен капитан Пайк, ще се завърнат също добре познатият ни вулканец Спок, както и красивата Номер 1. Това трио вече го видяхме във втори сезон на „Стар Трек: Дискавъри“.

Премиерата на сериала ще бъде на 5 май по Paramount+. Това не е Netflix, така че епизодите ще излизат по един на седмица.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата