2 коментара
img5

Намери се новият Спайдърмен

Човека-паяк влиза във вселената на Марвел, а в неговата роля ще се превъплъти Том Холанд.

spidermanКакто вече знаете, от Сони се отказаха да прави самостоятелни нови филми за Човека-паяк поради спорния успех на последния и неспособността им да направят тотален хит от ранга на Марвеловите филми за супергерои. Затова двата гиганта обединиха усилията си за поредно обновяване, част от вселената на „Отмъстителите“.

Идеята е новият Спайдърмен да се появи за първи път в „Капитан Америка: Гражданска война“, в малка роля. Няма историята на произхода му да се разказва отново, защото се предполага че след два филма и емнайсет комикса публиката вече е достатъчно запозната. След това Човека-паяк ще има самостоятелен филм, а вероятно и други появи в части от поредицата.

За да се реализират всички тези планове обаче, първо трябва да бъде избран актьор за ролята. Той трябва да е тийнейджър, бял и хетеросексуален. Дълго време се смяташе, че Ейса Бътърфийлд („Играта на Ендър“) ще влезе в червено-синия костюм, но днес имаме вече официална новина – следващите паяжини ще изстрелва Том Холанд.

19-годишният Холанд вече има няколко роли в киното, сред които The Impossible, Wolf Hall и In the Heart of the Sea. Може и да не сте ги чували, но на повечето места твърдят, че младежът се справя добре като актьор. Според клипчетата в инстаграма му, Холанд притежава и физическите качества за Спайдърмен.

За режисьор на първия самостоятелен филм пък е избран Джон Уотс. Той е сравнително неизвестен, въпреки че вече има един хит от Сънданс зад гърба си – Cop Car. И от Сони, и от Марвел обаче са убедени, че той е изгряваща звезда и ще направи чудеса със Спайдърмен. Доверяваме се напълно, тъй като няма да е за първи път Марвел да извади режисьор от нищото и той да се окаже истинска находка (Джеймс Гън от „Пазители на галактиката“!)

Captain America: Civil War излиза на 6 май 2016, а самостоятелният Spiderman – на 28 юли 2017.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата