1 коментар
twd rick maggie

Назряват промени в „Живите мъртви“

Андрю Линкълн напуска The Walking Dead, Лорън Коан ще има по-малко епизоди.

Изминалата година не беше от най-леките за „Живите мъртви“. Рейтингите на сериала рязко паднаха, до голяма степен защото войната със Спасителите се проточи твърде дълго, диалозите понижиха още повече качеството си, а и като цяло нищо ново не се случи в сюжета. Макар още да е рано да се мисли за край, мнозина вече се отказаха от The Walking Dead, а анализаторите му предвиждат кратко бъдеще. Сега над него надвиснаха още два черни облака.

Първият е Андрю Линкълн, за когото стана известно, че напуска сериала от догодина. Очаква се Рик Граймс да се появи в само 6 епизода от девети сезон, като не се посочва причина за решението и дори не се знае дали той напуска или творческият екип смята, че героят вече не е необходим. За много фенове това е равносилно на край за сериала, тъй като Рик е главният му герой от самото начало. Други пък смятат, че така ще се появи потенциал за истински промяна и освежаване, както и че персонажът е доста нестабилен в последно време, с което дразни и дърпа всички назад. На Норман Рийдъс пък е предложено голямо увеличение на хонорара, за да може Дарил да стане лидер на групата и да запълни празнината.

Вторият мрачен облак надвисна отдавна – Лорън Коан имаше договор да играе Маги само до края на осми сезон. По време на преговорите за подновяване се оказа, че продуцентите искат да й дават твърде малко пари, а тя има повече амбиции. В крайна сметка беше постигната договорка, но междувременно Коан се присъедини към екипа на новия сериал Whiskey Cavalier по ABC, където ще играе таен агент. Резултатът – Маги остава и в „Живите мъртви“, но с намалена роля. Вдовицата ще участва в шест от осемте епизода за тази есен, като не е известно дали ще се завърне за втората половина от сезона и в какъв капацитет.

Промяна ще има и в ръководството – Анджела Канг става главен сценарист, докато Скот Гимпъл е повишен в надзирател на всички разклонения и адаптации. Това обаче е известно отдавна. Много е възможно именно Канг и евентуален конфликт с нея да са мотив за напускане на Линкълн, макар че това не е нищо повече от спекулация на този етап.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата