edin nov svqt

Необичаен преразказ на историята за Аладин в „Сбъркани истории“

Нова поредица на Дисни разказва познатите ни приказки като променя по един важен детайл от тях. Първата част е „Един нов свят“ на Лиз Бразуел, изд. „Егмонт България“.

Какво ли щеше да се случи, ако лампата не беше попаднала в ръцете на Аладин? Това не е класическата приказка, която всички познаваме. Това е история за власт, за бунт и за любов… и за един детайл, който променя всичко.

Познатата история за Аладин се преобръща, когато древна магическа лампа попада в ръцете на Джафар, подлия съветник на султана. Джинът, затворен в лампата, е принуден да изпълни три желания на новия си господар, а Джафар иска само едно – безгранична сила. В опит да спрат обсебения от властта тиранин, разбойникът Аладин и принцеса Жасмин обединяват народа си, за да го поведат на бунт. Уличният плъх се превръща в лидер. Принцесата става революционер. Но дали борбата за свобода няма да доведе до гибелта на Аграба…?

Мелиса де ла Круз, бестселър автор на New York Times, Publisher’s Weekly и Indie Bound, споделя за романа: „Една вълшебна книга! Забавен и непредсказуем преразказ на класическата приказка за Аладин, задължителна за всички нас, феновете на Disney!”.

„Един нов свят“ е първият роман от тийнейджърската поредица „Сбъркани истории“, която разказва по нетипичен и увлекателен начин какво би се случило, ако променим един-единствен ключов детайл от познатите и любими на няколко поколения деца приказки. Книгите на Лиз Бразуел се радват на огромен успех в Обединеното кралство, а вторият роман от поредицата, „В моя сън“, предстои да излезе у нас на 3 август. Книгата разказва какво би се случило, ако Спящата красавица така и не се беше събудила.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата