1 коментар
black mirror tt

Netflix ще прави нови серии на Black Mirror

Британската антология получава нов живот чрез интернет гиганта.

black mirror ccNetflix продължава да трупа бонус точки с действията си. След като създаде Daredevil, Hemlock Grove и Sense8 и спаси няколко спрени (нефантастични) сериала от преждевременен край, интернет гигантът сега ще инвестира в нов високопрофилен проект. Минисериалът „Черно огледало“ на Чарли Брукър и британския Channel 4 от известно време се предлага в каталога на Нетфликс и явно е достатъчно популярен в него, за да мотивира сайта да продуцира нови серии. Все още няма информация колко ще са те и кога ще се пуснат, но Чарли Брукър вече работи по тях.

Black Mirror е много хвален сериал, наподобяващ „Зоната на здрача“. Той е дистопична антология, в която всяка серия има различен сюжет и актьорски състав. Обикновено сюжетите се въртят около нови технологии, близки до нашата реалност, но все още неизобретени, и последствията от невнимателната им употреба. За вдъхновение на Чарли Брукър служи собствената ни реалност – през последните 1-2 десетилетия технологиите тотално преобразиха живота ни. Във всеки дом, на всяко бюро, във всяка длан – по един плазмен екран; монитор; смартфон – едно черно огледало на съществуването ни през ХХІ век.

Сериалът има добре изградена мрачна атмосфера, интересни идеи, разработени по завладяващ и интересен начин, но досега са създадени само 7 епизода – първи сезон от три епизода през 2011, втори сезон от още три през 2013 и един специален коледен епизод за 2014 г.

Ще следим за информация около проекта и ще съобщаваме своевременно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата