14 коментара
the oa tt

Netflix ще пуска нов мистериозен сериал

Трейлър за „The OA“

Нетфликс определено обръща сериозно внимание на нашия любим жанр. Дори да не броим петте сериала със супергерои на Марвел, които интернет гигантът продуцира, той си спечели фенове и със Stranger Things, Sense8 и други проекти. Явно ще продължават да работят в същата посока, защото късно вчера обявиха нов сериал с фантастични елементи – The OA, за който направо пуснаха и трейлър.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Извън показаното в рекламното клипче, подробностите за сюжета, та дори и за значението на заглавието, остават неясни. Създатели и сценаристи са Брит Марлинг и Зал Батманглиж (The East), като  последният е и режисьор, а първата е в главната роля – на младата Прерия Джонсън, която се завръща след седемгодишно изчезване. Тя е била сляпа като малка, но сега очите й работят идеално. Мнозина го смятат за чудо, а други виждат знак за опасност. В другите главни роли са Джейсън Айзъкс („Хари Потър“), Скот Уилсън (Хършъл от „Живите мъртви“) и Емори Коен („Бруклин“).

Датата, на която всички осем епизода ще станат достъпни, е 16 декември – съвсем скоро, въпреки късното начало на маркетинговата кампания. Тя започна с няколко мистериозни туита на Нетфликс – „Виждали ли сте смъртта?“, „Виждали ли сте мрака?“, „Виждали ли сте светлината?“ и кратки клипчета, заснети от телефон, на млада жена, която скача от мост. Секунди по-късно, в пълния трейлър, се виждат малко повече подробности. Разбира се, за Нетфликс маркетингът работи по друг начин и нестандартните промоции не са новост за мрежата, а и подобна стратегия се оказа достатъчно успешна за „По-странни неща“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата