1 коментар
sense8-season-2

Netflix спира Sense8

Нестандартният сериал на Уашовски няма да има трети сезон.

Нетфликс обявиха, че спират „Осмо чувство“, драматичния сериал на Джей Майкъл Стражински и Лана и Лили Уашовски. Въпреки че втори сезон има по-високо одобрение от критиците, явно от стрийминг сайта не са доволни от гледаемостта, комбинирана с многото разходи за продукцията на един епизод. За съжаление, това означава и че никога няма да видим как клъстъра от телепатично свързани младежи се изправя срещу организацията и злодея, които искаха да я заловят, след като най-накрая членовете й се събраха заедно в Лондон в последния епизод.

Синди Холанд, вицепрезидент на отдела по продукцията на оригинални сериали за Нетфликс, пусна следното официално изявление за решението: „След 23 епизода, 16 града и 13 страни, историята на сенсейтите завършва. Тя беше всичко, което феновете си мечтаеха за нея – смела, поразяваща, побеждаваща и направо незабравима. Никога не е имало толкова глобален сериал с разнообразен и международен актьорски състав и екип, който да отразява свързаното общество на отдадените фенове по целия свят. Благодарим на Лана, Лили, Джо и Грант за тяхната визия и на целия екип за тяхното майсторство и отдаденост“.

Изображение с име: Sense8-season-2-trailer

Не може да се отрече на Нетфликс, че се опита да спаси сериала, въпреки огромните разходи за него. Спирането можеше да се осъществи още след първи сезон, но вместо това екипът получи право на коледен епизод и още 10 серии. Някои очакваха да има и ново подновяване, тъй като е имало разговори със състава за трети сезон, а и Нетфликс рядко спира сериали, но фактът си е факт. ЛГБТ-организациите сигурно също са недоволни, тъй като Sense8 беше гласовит поддръжник на техните каузи чрез своите хомосексуални и трансполов персонаж.

Все пак можем да благодарим, че получихме възможност да гледаме толкова нестандартна и дръзка продукция и да стискаме палци следващия проект на Уашовски да бъде по-успешен.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата