britannia 1

Никой не иска да бъде цивилизован

Трейлър за Britannia – сериал за превземането на Великобритания от Римската империя.

Британската телевизия Sky Atlantic, които често правят интелигентни, макар и не особено високобюджетни фантастики, и Amazon Prime са продуцентите на „Британия“ – нов сериал за покоряването на британския остров от Рим през 43 година. Въпреки историческата концепция, в него има и свръхестествени елементи, макар и да не са силно застъпени. Вижте трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Очевидно не става дума за високобюджетна продукция, а и кадрите на герои в близък план са леко притеснителни. Въпреки това, римляните и местното население са интригуващо разработени и имат потенциал за интересни герои, музиката намеква за развлечение, което няма да се взима твърде насериозно, а в една от ролите играе Дейвид Мориси от „Живите мъртви“. Може би все пак ще си заслужава да се провери?

Ако не сте запознати с историята, преди почти две хилядолетия Римската империя е стигнала до южна Британия и е започнала завладяването й. Тогава Островът е бил населен с келтски племена, езичници. Борили са се славно за земята си, но в крайна сметка са били покорени и покръстени. Римската империя останала на Острова докато легионерите не били прогонени от германски племена.

Сериалът ще има 10 епизода, като главният им сценарист е Джез Бътъруърт, работил по „На ръба на утрешния ден“, „Спектър“ и „Господарката на злото 2“. Дейвид Мориси играе Аулус Плаутиус, предводителят на нашествениците от Рим. Плаутиус е истинска историческа фигура, първият губернатор на Британия след инвазията. Срещу него ще се изправят келтските героини Антеида (Зоуи Уонамейкър) и Кера (Кели Райли). Двете са предводителки на враждуващи племена, но се обединяват срещу общата заплаха.

По британската телевизия епизодите започват да се излъчват още утре. В сайта на Amazon Prime ще започнат да се качват от 26 януари. У нас пък целият сезон вече е достъпен на HBO GO. Поне в едно отношение сме по-напред от другите 🙂

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата