1 коментар
princyt na syni6tata

Никола Райков с нов шеметен успех

Новият проект на автора събра над 300 поръчки за по-малко от 24 часа.

Би трябвало да сте чували Никола Райков и неговите приказки-игри и други забавни творби, с които проби не само в България, но и в САЩ и Китай. Сега той може да се похвали с нов грандиозен успех.

Снощи вечерта той постна трейлър за новото си начинание, което изглежда доста интересно и направено с много труд и любов. Книгата отново е за деца и се казва „Принцът на сънищата“. И тя не е просто написана, но и направо изографисана – Райков е написал текста с калиграфска четка и след това е създал шрифт на базата на почерка си. Освен това е илюстрирал богато творбата с маслени рисунки, създадени с тънкописци и четки и след това дигитално обработени.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Във фейсбук той обяви, че събира предварителни поръчки за книгата и е необходима определена бройка, за да я издаде на хартия. В поста пише „творецът в мен напълно отказва да прави „нормални“ неща и лека-полека този проект се превърна в напълно „ненормален“ и отне повече време от всички досега. Исках да създам уникално произведение на изкуството, написано и нарисувано на ръка. И днес ви представям „Принцът на сънищата“! Издаването и успехът на книгата сега зависи изцяло от вашата подкрепа!

Изображение с име: prince-coverЕ, неговите фенове откликнаха незабавно и вече над 300 от тях си поръчаха книгата по-малко от денонощие след обявяването й. На всичкото отгоре, книгата е пусната свободно в електронен формат на страницата на кампанията, но това не и е попречило да събере огромен брой предварителни заявки в рамките на първия ден. Проектът включва също „наръчник за заспиване“ и „дневник на сънищата“ разработен в помощ на децата, които имат проблеми със заспиването или страдат от кошмари.

„Принцът на сънищата“ разказва за момче, което никога няма порасне, и всяка нощ долита от своето причудливо царство, за да дари спокоен сън на децата. Но когато една вечер Звезда, момиченце със синя пижама и страх от чудовища, загадъчно изчезва, той е принуден да навлезе в напълно непознат свят, населен с кокалести въртоглави и потайни мракобесници, за да се опита да я открие.

Предварителни поръчки ще се приемат още 1 месец, след което „Принцът на сънищата“ ще влезе в печат. Възползвайте се отсега, защото след края на кампанията вероятно ще се продава по-скъпо.