no-mans-sky

No Man’s Sky ще има истински мултиплейър

2 години след пускането на играта първоначалното обещание ще бъде изпълнено.

Преди две години малък екип от 12 разработчици, необвързани с голямо студио, пусна No Man’s Sky с обещанието играта да бъде революционна – с огромна вселена, в която играчите да развиват своите герои с най-различни действия и взаимодействия. Оказа се обаче, че 18-те квинтилиона планети са твърде много и е почти невъзможно някой от играчите да се засече с друг. Това, заедно с други неоправдани очаквания, дори предизвика разследване от страна на Агенцията по рекламни стандарти във Великобритания дали Hello Games не са излъгали клиентите си (резултатът от проверката е, че не са).

За извинение, студиото пусна серия от ъпдейти и допълнителни функционалности като строеж на бази, превозни средства за планетите, дори и подобие на мултиплейър, в което играчите заедно изследват планети, но се виждат само като светещи топки.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сега се очертава един нов голям ъпдейт, който доскоро се казваше просто NEXT и от който се очаква най-накрая да изпълни старите обещания за истински мултиплейър. Компанията е пуснала следния туит: „Играйте No Man’s Sky с вашите приятели онлайн от 24 юли. Безплатен ъпдейт за PS4, PC и Xbox. Изследвайте заедно, срещайте случайни пътешественици, стройте съвместни бази, кучешки битки, състезателни коли. Много сме щастливи, че това най-накрая се случва“. Оказва се, че след малко над два месеца играчите ще имат много повече възможности за действие и съвместна работа с приятелите и съюзниците си.

Феновете все още не са доволни, тъй като според тях ъпдейтът е „твърде малко, твърде късно“, но все пак мнозина се надяват, че играта най-накрая ще оправдае надеждите им. Именно огромните мащаби и смелите амбиции й донесоха слава и успех през 2014-2015 г., но доста по-семплата реализация накара хората да намразят студиото и да се отрекат от No Man’s Sky малко след излизането му. Да се надяваме, че скоро играта ще стане наистина това, което трябваше да бъде от самото начало.

Следващото голямо заглавие, което се спонсорира и разработва по същия начин, но засега не е излъгало ничии надежди, е Star Citizen. Там обаче мнозина от дарителите може и да се споминат докато играта бъде пусната цялостно и официално.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата