troy total war saga

Total War Saga: Troy излезе и е безплатна в първите 24 часа

Българският принос към поредицата Total War е вече наличен в Epic Store.

Total War е сага с 13 игри зад гърба си и 20 години история. Днес е денят, в който излиза 14-тата – Total War Saga: Troy. Тя е първата, която се развива в бронзовата епоха, като ще използва и елементи от древногръцката митология, както и от Омировата „Илиада“, но все пак в разработката са включени и сериозни исторически проучвания и данни от археологически разкопки. Фентъзи елементите са доста леко застъпени, но все пак ги има, включително и чрез влияние на „боговете“ върху развитието на играта. Играчите ще се радват на епични герои, земни и морски битки, както и икономика с ресурси и бартер, тъй като в този период парите все още не са навлезли в Древна Елада. Идеята е да разиграете Троянската война и да предрешите изхода от нея, като са намесени 8 културни групи и 8 фракции.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Troy е по-специална и защото е разработена от българския екип на Creative Assembly Sofia. Засега ревютата са доста положителни, така че нашите момчета и момичета явно са се справили добре!

Total War Saga: Troy ще бъде достъпна безплатно в Epic Store в първите 24 часа от излизането си, тоест до утре, 14 август, следобяд. След това ще се продава за 49,99 евро. През септември ще излезе безплатно DLC – Amazons, както и mod support. Мултиплейърът и следващото DLC Blood & Glory ще излязат по-късно.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата