6 коментара
troy fall of a city t

Нов британски сериал за падането на Троя

BBC One произвежда, а у нас Netflix показва минисериала Troy: Fall of a City. Научете повече за него.

Древногръцката митология не престава да вдъхновява най-различни творби. Най-новото попълнение в списъка е минисериалът „Троя: Падането на един град“. В неговите осем епизода се разказва познатия ни от Илиада епос, но от гледната точка на кралското семейство в Троя. Богове и простосмъртни се месят в любовта на Парис и Елена. Тяхното желание да бъдат заедно води до обсадата на града и заплашва цялата империя с разруха.

Бутон за зареждане на YouTube видео

BBC One са започнали работа по проекта още през 2015 година, а Netflix са купили правата за международно разпространение миналата година (като част от инвестицията им в размер на 2 милиарда долара в европейски продукции, част от които грабна и един български филм). Създател е Дейвид Фар, който в родната си Великобритания е известен с друг минисериал, The Night Manager. Един от режисьорите пък е Оуен Харис, заснел San Junipero, един от най-добрите епизоди на Black Mirror до момента. В главните роли може да разпознаете Луис Хънтър (The Secret Circle), Джонас Армстронг (Robin Hood), Карл Бюкс (Dominion), Дейвид Гиаси (Interstellar, Cloud Atlas, Containment), Джони Харис (The Fades) и др.

Отзивите в IMDB до момента са потресаващо ниски (обща оценка в момента 2.4 от 10), като една от основните причини за това е решението на кастинга да сложат чернокожи актьори за Ахил, Петрокъл и Зевс. Критикуват се също мудно темпо, анахронизми и др. проблеми. Въпреки това гледалите първия епизод хвалят декорите и визиите като цяло, както и опита за малко по-различна интерпретация на историята (макар той далеч да не допада на всеки). Така или иначе, предвиден е само един сезон, така че, дори никой да не го гледа – ще има завършек.

Първи епизод вече е излъчен във Великобритания, премиерата в сайта на Нетфликс предстои.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата