1 коментар
Syfy logo

Нов пилот за Syfy

The Dover Agenda ще разказва за човек, който е нает от бъдещата си версия да разработва нови технологии.

Изображение с име: covert affairs
Брет Конрад е бил и копродуцент на сериала Covert Affairs

Към неизброимите пилотни епизоди, разработвани от американската телевизия за фантастика се присъединява още един. Deadline информира, че Syfy са купили сценарий от Брет Конрад и ще го превърнат в 90-минутен пилотен епизод.

Новият проект се казва The Dover Agenda и разказва за човек, нает от бъдещата си версия да работи за таен клон на Военното разузнаване, специализиран в разработки от областта на парапсихологията и технологиите на бъдещето. Оказва се, обаче, че бъдещият „аз“ на главния герой не е предвидил всичко, защото настоящата му версия започва да се развива по различен от очаквания начин.

Жанрът на евентуалния нов сериал ще бъде научнофантастична екшън-драма. Резюмето на сюжета звучи интересно, да се надяваме, че ще се наблегне достатъчно на научната част – честно казано, отдавна не сме гледали нещо с нови технологии, което да бъде представено сериозно и примесено с качествен екшън. В „Еврика“ има доста наука, но там всичко е в рамките на лековата комедия, примесена с малко романтика. Не че това е лошо, просто ни се гледа и нещо по-сериозно, а жанрът тук предполага именно това. Идеята за заигравка с бъдещето също е интересна, но сценаристите трябва да внимават да не се оплитат в противоречия и всичко да бъде представено реалистично. Всъщност, много е вероятно именно начинът, по който ще се обясни пътуването през времето, да покаже дали от този пилот ще стане сериал или само телевизионен филм.

Брет Конрад досега не е разработвал свой собствен сериал и този проект ще му е първият лично негов. Това е по-скоро добър знак, защото най-вероятно означава, че ще се постарае да стане както трябва. Човекът все пак не е и без опит – писал е собствени сценарии за The Defenders, The Vampire Diaries, Sons of Anarchy и Defying Gravity, като за последните два е бил и постоянен редактор. Стискаме му палци.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата