7 коментара
for all mankind man moon usa

Нов сериал за алтернативна космическа надпревара

Какво би станало, ако СССР бяха спечелили космическата надпревара?

Вероятно познавате творчеството на Роналд Д. Мур покрай сериали като „Бойна звезда Галактика“ и „Друговремец“. Добре де, вероятно го познавате повече заради „Бойна звезда Галактика“, отколкото заради „Друговремец“. Важното е, че той се завръща към космическите сериали с предстоящото му ново предложение „За цялото човечество“, което ще излезе по Apple TV. Вижте трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

През 1959 г. Съветският съюз наистина достига за първи път повърхността на Луната със своя апарат Луна 2, но през 1969 г. САЩ стават първата държава, изпратила човек да стъпи там. Сериалът обаче променя някои от тези факти за своята концепция, като приема подхода на „Човекът във високия замък“ и се развива в алтернативна вселена, където историята е друга. For All Mankind изследва какво би станало, ако СССР бяха първите, стъпили на Луната – какъв ефект би имало това върху американците, техните космонавти и семействата им.

Тонът на трейлъра е много подобен на не чак толкова успешни продукции като The First или First Man, така че вероятно ще се стреми към тяхната публика. Въпреки това е странно, че именно този сериал е избрала подготвящата се за старт наесен нова стрийминг платформа Apple TV+. Засега не изглежда като грандиозен хит, дори съотношението харесвания към нехаресвания на трейлъра е 2:1, което е притеснително. Единственият, който може да се брои за звезда, в актьорския състав е Джоел Кинаман (Altered Carbon), но едва ли само той ще е достатъчен. Дали „За цялото човечество“ ще привлече абонати към поредната нова платформа или не, предстои да видим през есента, когато ще бъде премиерата.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата