2 коментара
preacher

Нов сезон за Preacher, край за Daredevil и Salvation

Една добра новина, две лоши.

Изображение с име: spasenie-salvationПроповедникът още не е приключил своето търсене на Бог! От AMC обявиха, че подновяват сериала Preacher за четвърти сезон. Но с един неочакван обрат – продукцията се мести от Луизиана в Австралия! Трети сезон на сериала беше един от най-амбициозните до момента, като задълба в миналото на героите, по-конкретно това на лудото семейство на Джеси, и изправи триото персонажи срещу интересни врагове в много кръв и свръхстилизиран екшън. Рейтингите паднаха с почти една трета и тази година, но сериалът все още се представя сравнително добре спрямо другите продукции на телевизията. Сюжетът се движи близо до комиксовия оригинал, който обаче скоро ще се изчерпа. Вероятно четвърти сезон ще разкаже последната история от първоизточника, но дали това означава, че той ще е финален за „Проповедник“, или просто след това ще се измислят нови сюжети – предстои да разберем.

Нямаха същия късмет Daredevil и Salvation. Днес интернет гърми с новината, че Netflix няма да правят четвърти сезон на „Дявол на доброто“ – донякъде изненадваща новина, предвид че хората говорят за сериала, следователно го гледат, но и не чак толкова, предвид скорошната кончина на „Железния юмрук“ и „Люк Кейдж“. Мнозина свързват тези спирания с предстоящото пускане на стрийминг платформата на Дисни и вероятно са прави. Сценаристите са работили по четвърти сезон и са имали ясни идеи какво ще се случва в него, когато е дошла новината. От друга страна, сериалът е доста скъп, а малкото налични данни сочат сериозна загуба на публика за сериалите от вселената на The Defenders. Може би наистина проектът просто не е рентабилен повече. Засега не е обявена съдбата на „Джесика Джоунс“ и „Наказателят“, чиито нови сезони предстоят догодина, но бъдещето им не изглежда розово.

При „Спасение“ нещата са ясни – там става дума за паднали рейтинги. През първи сезон средният брой зрители на епизод беше 3,5 милиона, а през втори числото е паднало на по-малко от 2,7 милиона. При среден брой зрители на продукциите на CBS около 7 милиона, такива рейтинги са просто недопустими. Затова и спирането на Salvation не е кой знае каква изненада, въпреки че ще бъде разочароващо за феновете да не разберат дали в крайна сметка светът ще бъде спасен или не.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата