1 коментар
Doctor who

Нов трейлър предвещава завръщането на Доктора

Трейлър и спойлери за епизодите, които започват излъчване от 27 Август.

Икономическата криза може да попречи на бъдещите епизоди на „Доктор кой“, но поне остатъкът от шести сезон няма да бъде забавян. Дори, явно за компенсация на лошата новина, че седми сезон ще се излъчва в продължение на 2 години, BBC ще пуснат следващите 6 епизода със седмица по-рано. „Хайде да убием Хитлер“ ще види бял свят на 27 Август, а завършекът на сезона – на 1 Октомври.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Изображение с име: Doctor whoТези сцени ще видим след края на дългата почивка на Доктора. Доколкото виждаме в трейлъра, смъртта на Господаря на времето ще бъде основна тема на поне един епизод, а мадам Ковариан отново ще се покаже. Изглежда също, че нашето трио ще прекара известно време около пирамиди, птеродактили, минотаври, тихи, киберхора и ридаещи ангели. Но защо Ривър носи превръзка на окото като тази на мадам Ковариан, каква е всъщност крайната цел на тихите и какво ще стане с Мелъди, дъщерята на Ейми и Рори тепърва предстои да видим. Всъщност, в този трейлър не виждаме почти нищо от Хитлер, който ще е главен герой на следващия епизод.

Мат Смит смята, че „Хайде да убием Хитлер“ ще е най-добрият епизод досега. В него ще видим „готин робот-злодей“, който се връща във времето, за да поправи злините, причинени от исторически личности.

В изказванията на актьорския състав и екипа се забелязва, че те залагат много на десетия епизод. „Момичето, което изчака“, написан от Том Макрей, автора на двойката „Възходът на киберхората“/“Ерата на стоманата“, ще бъде различен епизод и ще носи атмосферата на филмите от 70-те. Сценаристът се радва, че тайните около епизода му са пазени изключително добре и за публиката няма ранни спойлери, както и че тази му работа е „най-изпипаната и емоционалната му история в кариерата“. Мат казва, че епизодът е странен и много интересен. Той възхвалява и колежката си, Карън Гилън, която е „показала едно от най-добрите си актьорски изпълнения за сериала досега“. Ейми ли е момичето и какво чака то, ще разберем на 10 Август.

„Ще ми се да покажа по-тъмна страна на Доктора“, казва Мат в интервю. „Според мен, той затова е толкова весел през цялото време, защото ако спре и се замисли, той ще бъде преследван от спомените за всички хора, които е загубил в пътешествията си.“ Мат продължава с анализа на героя си в друго интервю. „Докторът е доста асексуален. За него сексът и жените са странни. Неговата представа за оргия е игра на шах с щраус.“ Според него, Доктора е и доста егоистичен. „Той не се замисля особено за чувствата на придружителите си. Доктора е номад – той взима със себе си придружители, най-често красиви млади жени, които по някое време зарязва, защото е време за следващата.“

Изображение с име: Doctor who
Ейми ще се развилнее, когато сериалът се завърне в ефир.

Това, което всички обещават за новите серии, е че те ще са дори по-пълни с обрати и шокиращи разкрития от предишните епизоди през годината. Ейми има тайна, която ще излезе наяве, но актрисата Карън Гилън отказва да говори за нея. Единственото, което разкрива засега, е, че оттук нататък ще проявява много повече майчински инстинкти, което ще промени отношенията й с Ривър.

Интересна тема, която вече започва да вълнува феновете, е наближаването на 2013 година, която бележи 50 години от създаването на Doctor Who. За половин век сериалът е натрупал солидно количество история и немалко актьори искат да са част от отбелязването й. Мат Смит държи да се организира значимо събитие по повода и няма нищо против да се напише един епизод, в който да се срещнат повече Доктори, защо не всички живи актьори, въплътили се в ролята досега? Дейвид Тенант определено не смята да откаже такова предложение. „Горд съм със сериала и си спомням с умиление за четирите години, прекарани в него. С удоволствие бих се завърнал за гостуваща роля“ казва той. И без да е бил Доктор, Джон Бароумен също иска да бъде част от 50-годишнината. „Говорих с Ръсел Т. Дейвис и Стивън Мофат и смятам, че би било разочароващо 50-годишнината да няма герой като мен. Ако Мат Смит е навит, то и на мен ще ми хареса. С него вероятно бихме имали много по-различна динамика, отколкото имах с Екълстън и Тенант.“ Завръщане в ролята обаче най-вероятно ще откаже Кристофър Екълстън, първият Доктор от новите серии. „Никога не се къпя в същата река два пъти“, отговаря той на въпрос дали би играл отново. Стивън Мофат, сценаристът на сериала, е съгласен с Мат и вече разработва идеите си за празнуването. Въпреки това, 2013 е все още далеч, поради което няма какво да загатне за намеренията си, но определено ще се постарае събитието да е грандиозно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата