divergenti pged

Нов трейлър за „Дивергенти“

А също и интересни факти за продълженията.

За читателите трилогията „Дивергенти“ вече е затворена страница, но за почитателите на киното тя тепърва започва! Последният трейлър към адаптацията за голям екран на хитовата първа част залага обаче не на тийн-романса или антиутопичните елементи, а кара направо по същество – с екшън! Така се намеква, че филмът търси по-широка публика и може дори да успее да я открие.

http://www.youtube.com/watch?v=MVdGl1o7uVw

Сюжетът се развива в пост-апокалиптичния Чикаго, където обществото е разделено на 5 касти според характера на членовете си – Аскети, Ерудити, Безстрашни, Прями и Миротворци. Трис Прайър (Шейлин Удли) обаче открива, че резултатите на нейния тест са твърде многозначни – тя се оказва дивергент. Какво точно означава това и защо се смята за толкова опасно, момичето не знае, но оттук нататък ще трябва да пази тази истина в тайна.

Трис обаче не е единственият дивергент, а лидерката на Ерудитите, Джанин (Кейт Уинслет), скоро им обявява война и започва да манипулира кастите в игра на живот и смърт (оттам и повечето екшън сцени в трейлъра).

Симпатично е, че трейлърът е излъчен за първи път по време на Олимпийските игри в Сочи. Петте кръга от логото на Олимпиадата препращат към петте касти, на които се разделя обществото във филма/романа.

Изображение с име: divergent10

Феновете на Вероника Рот (авторката) могат още отсега да са доволни – студиото зад филма вече продуцира неговите продължения. За „Бунтовници“ (очаквайте на 20 март 2015) вече има готов сценарий и нов режисьор, а за „Предани“ (засега идеята е последната част да е само в един филм) има обявена премиера – 18 март 2016.

Divergent пък излиза по кината още на 21 март тази година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата