divergent-allegiant-poster-tris

„Предани“ е началото на края за „Дивергенти“

Екранизацията на първата част от финала на трилогията на Вероника Рот с първи трейлър.

Серията „Дивергенти“ така и не успя да стане бокс-офис хит от ранга на „Игрите на глада“ (за чийто имитатор постоянно се сочи), но успява да събере достатъчно зрители, за да оправдае съществуването си и дори разделянето на финала си на два филма, както често вече се случва. Третата и предпоследна част от поредицата се казва „Предани“, също като романа, а последната ще бъде Ascendant или „Възнесени“, която се очертава да включва и известно количество нов материал. Но да не изпреварваме събитията – нека първо видим трейлъра на The Divergent Saga: Allegiant!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Трис, Фор и компания най-накрая се озовават извън руините на Чикаго и откриват цялата истина за съществуването си. Във външния свят обаче не им мислят доброто и те отново ще трябва да се борят. За да оцелее, Трис ще трябва да направи невъзможни избори за кураж, принадлежност, саможертва и любов.

Твърдият научнофантастичен вид на външния град определено ни допада, но самият трейлър не е кой знае колко зарибяващ. Любопитно е, че само в трейлъра са показани ужасно много неща от книгата, което повдига въпроса „Ако по-голямата част от романа е екранизирана в този филм, то какво ще става в четвъртия?“ Освен ако сценаристите и режисьорите не раздуят някоя голяма битка или драматичен обрат, изглежда вероятно те да добавят нов материал, отсъстващ от книжния източник. Дано да е така – нямаме нищо против промените, особено при положение, че огромната част от феновете не е доволна от финала на книгата.

Allegiant излиза на 18 март, а година и 6 дни по-късно ще видим същинския финал – Ascendant.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата