1 коментар
dune01

Нов трейлър за „Дюн“

Новата реклама на филма показва красотите му.

Днес излезе вторият трейлър към новата адаптация на емблематичния за фантастиката роман „Дюн“. Мнозина очакват предстоящия филм да бъде шедьовър и за пореден път трейлърът подкрепя подобни надежди. Остава само да стискаме палци очакванията да не са прекалено високи, както за някои се случи с „Блейд Рънър 2049“ – предишния шедьовър на режисьора Дени Вилньоф, който остана недооценен от публиката. Размахът на визията и естетически изпипаните кадри обаче са видни и тук, зарадвани сме дори с хубав саундтрак (или поне се надяваме подобен да е стилът на музиката от филма). Всичко, което на този етап можем да искаме, го получаваме. А ето и трейлъра, за който вече се сипят толкова хвалебствия.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Единственото, за което хората намериха да се заядат при предишния трейлър, беше липсата на хумор и шегички. Сякаш на Dune му трябват подобни, за да бъде качествен филм… Но дори и на това обвинение е отговорено с включването на 2-3 забавни момента в тези кадри. От липса на радващи окото гледки обаче едва ли някой може да се оплаче.

Междувременно, имаме новина и за сериала-предистория, който се подготвя от HBO – Dune: The Sisterhood, който ще се фокусира върху ордена на Бене-Джезърит. След като предишният главен сценарист Джон Спейтс напусна проекта, за да помогне в сценария на втория филм, сега вече е намерен нов – Даян Адему-Джон. Тя е известна с работата си по „Империя“, „Дневниците на вампира“ и „Първородните“.

За новата версия на филма „Дюн“ чакаме от доста време и сега изглежда, че обявената премиера за 1 октомври тази година ще бъде спазена. За наше съжаление, българската премиера ще е цели 2 седмици по-късно – на 15 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата