a wrinkle in time

Нов трейлър за „Гънка във времето“

Дисни май е превърнал романа в поредната съвременна приказка – за добро или лошо.

Първият трейлър към „Гънка във времето“ даде заявка за нещо интересно и нестандартно. Вече имаме и втори, който разкрива повече от сюжета, но по по-скучен начин. Вижте сами:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ако тази реклама е по-подходяща за филма, значи той ще има твърде малко разлики с останалите продукции на Дисни. Някои потенциални зрители са недоволни и от вида на костюмите и ефектите, както и от наблъскването на състава с известни, но не особено талантливи актьори. Въпреки това, остават си интересните визии и приказни елементи, както и потенциала нестандартното повествование на книгата да се пренесе по подходящ начин и във филма. Феновете на оригинала („Гънка във времето“ на Маделин Ленгъл, изд. Intense) обаче са убедени, че няма начин адаптацията да е идеална и съветват хората да не съдят по филма за качествата на книгата.

Въпреки че A Wrinkle in Time е пионер в поне една област – това е първата високобюджетна продукция, дадена на режисьор жена и афроамериканка – има немалка вероятност съдбата му да повтори тази на Tomorrowland. За да не се стигне дотам, трябва наистина да има нещо отличително и изненадващо, но политиката на Дисни за правене на филми е да се търси точно обратното – сигурното и познатото, на което хората да се доверят. Дали пък няма да се постигне печеливш баланс между работещите формули и поемането на риск?

Премиерата на „Гънка във времето“ е на 9 март.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата