transformers

Нов трейлър за „Трансформърс: Последният рицар“

Филмът ще започне споделена вселена и ще бъде последен за Майкъл Бей.

Няма спор, че поредицата „Трансформърс“ има своите фенове – последните два филма направиха над един милиард долара приходи в световен мащаб и Paramount са убедени, че тя има потенциал за дългосрочен успех. Дотолкова са убедени, че вместо да правят по един филм от нея на няколко години ще я развият в самостоятелна вселена по примера на Марвеловите Отмъстители. За нейно символично начало ще послужи петата част – Transformers: The Last Knight. В него отново ще има борба между хора и трансформъри, но този път ще има разделение и между самите роботи. Първият трейлър излезе преди време с претенции за доста епичен сюжет, а сега имаме нови кадри, благодарение на рекламата за Суперкупата на САЩ (събитие, което събира десетки милиони американци пред телевизорите). Те отново залагат на Антъни Хопкинс, но и на повече зрелищни екшън сцени:

Бутон за зареждане на YouTube видео

След този филм поредицата ще си търси нов режисьор, тъй като Майкъл Бей обещава това да е последният му принос към историята на трансформърите (не че не го е казвал и преди). В „Трансформърс: Последният рицар“ конфликтът между аутоботите и десептиконите ще се задълбочи, като историята ще задълбае в него и ще подготви вселената за бъдещи разклонения. През юни догодина ще гледаме самостоятелен филм за Бъмбълби, а година по-късно ще продължим с „Трансформърс 6“. Обявено е още, че се работи по филм, който ще ни разкаже за произхода на аутоботите и десептиконите, с работно заглавие Transformers One. Чувят се слухове и за пресичане на трансформърите с Джи Ай Джо. Този кросоувър не е лоша идея, тъй като втората поредица е от същия ранг като първата – много експлозии и дебилен до липсващ сюжет.

Преди това обаче да видим дали Transformers: The Last Knight ще изпълни обещанието си и ще допадне на феновете. Това ще стане ясно с премиерата на 23 юни тази година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата