misiqta na posledniq pazitel

Нова детска фентъзи/приключенска поредица

Днес излиза „Мисията на последния пазител“, първа книга от поредицата „Вълшебните земи на Мидендхил“ от Давид Мадзоли и изд. „Егмонт България“

misiqta na posledniq pazitel cccНа 15 ноември българските почитатели (или родители на малолетни такива) на приключенските фентъзита ще имат още една книжна поредица на разположение. Тогава излиза „Мисията на последния пазител“, първа книга от „Вълшебните земи на Мидендхил“ на Давид Мадзоли и изд. „Егмонт България“.

Първата година в гимназията може да бъде много трудна. Но за Леонардо, с червена огнена коса и лице, изпъстрено с лунички, е много повече от трудна. По-скоро е направо кошмарна. Училищният хулиган го тормози, а Майя, по която си пада ужасно много, го приема единствено като приятел. Нещата не могат да станат по-зле, нали? Или пък могат?

В един ясен майски ден Леонардо започва да получава странни видения. Те не само го плашат, но и го отвеждат в непознат и чудат свят. Разстроен, той решава да се обърне за помощ към родителите си и любимият си чичо Виктор. Така момчето научава необикновена тайна: в центъра на вселената се намира мистериозна земя, наречена Мидендхил и той е Последният пазител.

Без ясна посока и цел, Леонардо може да разчита само на помощта на Майя. Заедно двамата ще се изправят пред изключителни предизвикателства и ще осъзнаят, че съдбите им са свързани по необикновен начин.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата