thor ender august 2013

Нови трейлъри: Тор 2 и Играта на Ендър

Thor: The Dark World и Ender’s Game показват повече.

Два от най-вълнуващите проекти за тази година се сдобиха с нови трейлъри – „Тор: Светът на мрака“ и „Играта на Ендър“!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Според Крис Хемсуърт „Отмъстителите“ е „като стъпка встрани между пътуванията на Тор, но „Светът на мрака“ започва от там, където оставихме Тор в първия филм – той е на път да наследи трона на Асгард и да спечели правото да бъде крал, както и да осъзнае отговорността, която върви с титлата, тъмните й страни и тайни. Мостът между Асгард и Земята, както и между Тор и Джейн, беше разрушен и трябва да намерим начин да го поправим“

Трейлърът набляга силно и на подновените отношения между Тор и Локи. За тях актьорът казва: „Взаимоотношенията на двамата герои минават през различни фази. Няма да станат най-добри приятели, но Тор не спира да мисли как се е стигнало до разрива между тях, който сякаш е дошъл от нищото. В „Тор: Светът на мрака“ се потвърждава, че той е по-зрелият и би трябвало да е по-наясно с Локи през годините, да знае къде е мястото му във всичко, което се случва и защо това го отвежда в определена посока. Тор единствен показва съпричастност към Локи, каквато никой друг не може да прояви, точно защото има обща кръв с него. Една фраза от „Отмъстителите“ най-точно описва отношенията им: „Мери си думите. Може да е луд, но все пак ми е брат“.

Изображение с име: 2013-04-23-thor_the_dark_world-e1366720351493-533x296

Да възстанови пътя към Земята не е единственото предизвикателство пред могъщия асгардианец. В „Тор: Светът на мрака“ той е въвлечен  в битка със загадъчен враг, предшестващ самата Вселена и трябва да се бори не само за запазването на Земята, но и за спасението на Деветте измерения – всички обитавани светове според скандинавската митология. Възстановяването на реда във Вселената ще изправи Бога на гръмотевиците срещу древната раса на Тъмните елфи, предвождана от отмъстителния Малекит, чийто стремеж е да опустоши всички светове и да ги потопи отново в мрак. Тъмният елф е противник, когото дори Один и Асгард не могат да победят. Тор трябва да тръгне на най-опасното и лично пътуване до сега, което ще го събере отново с Джейн Фостър (Натали Портман) и ще го принуди да пожертва всичко, за да спаси света ни.

„Тор: Светът на мрака“ ще излезе в кината у нас на 1 ноември, седмица преди премиерата на филма в САЩ, на 3D, IMAX 3D и в най-новия формат 4DX.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Новият трейлър на „Играта на Ендър“ показва малко повече от сюжета (дори леко спойлва някои моменти). За първи път имаме клипче, което наистина се концентрира върху Ендър, а не върху Граф, героя на Харисън Форд. Сцените са впечатляващи, но Ейса Бътърфийлд май ще трябва да се потруди повече, за да ни накара да харесаме Ендър – поне показаното в този трейлър сякаш не е достатъчно. Но тепърва предстои да гледаме филма и да разберем цялата история на непълнолетния герой – поне тези от нас, които не са чели книгата.

„Играта на Ендър“ излиза по кината на 8 ноември, една седмица след световната си премиера.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата