kliuchyt na blektorn tt

Ново приключенско фентъзи

Излезе „Ключът на Блекторн“ от Кевин Сендс и изд. „Егмонт България“.

kliuchyt na blektorn ccНова детска фентъзи поредица започна да излиза вчера. „Ключът на Блекторн“ е дебютният роман на Кевин Сендс, предназначен за деца между 10 и 14 години. Романът, изпълнен със загадки и мистерии, много хумор, екшън и приключения, излиза едновременно в хартиен и електронен формат.

Лондон, 1663 г., 14-годишният Кристофър Роу, чирак на майстор Бенедикт Блекторн, се учи да разгадава сложни кодове и загадки и да превръща прости съставки в мощни отвари, лекарства и оръжия. Е, с по една-две експлозии в процеса на работа.

„Не казвай на никого”, гласи мистериозно съобщение, което Кристофър получава и което рязко нарушава относително спокойното му ежедневие. Същевременно мистериозен култ започва да преследва лондонските аптекари, а следите на убийствата водят все към магазина на Блекторн. Кристофър се впуска в разплитане на случаите заедно с най-добрия си приятел. Времето му обаче бързо изтича и той трябва да използва всяко свое умение, за да открие ключа към ужасяваща тайна – толкова могъща, че би могла да разкъса света на две.

В Канада, където авторът живее, са пуснали и трейлър към книгата:

https://www.youtube.com/watch?v=_ZYWHhSIogE

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата