vlizam v mraka t

Ново романтично фентъзи с балкански привкус

По книжарниците можете да намерите романа „Влизам в мрака“ на Кирстен Уайт, изд. „Егмонт България“.

„Егмонт България“ пуснаха на български поредната тийн-сензация на Ню Йорк Таймс – романа „Влизам в мрака“, който е и начало на трилогия. Авторката е американка, но сюжетът се развива около земите и времето на небезизвестния граф Дракула…

Никой не очаква от една принцеса да бъде жестока. Но Лада Дракула предпочита да бъде такава. Откакто тя и нейният по-малък брат, Раду, са изведени от родната си земя и оставени в ръцете на османските власти, Лада се е научила, че за да оцелее, трябва да бъде безмилостна. Двамата са обречени да бъдат пешки в ужасна игра, при която ги грози смърт на всяка крачка.

Лада презира османците и планира момента, в който ще се завърне във Влашко и ще заяви своето рождено право. Раду мечтае единствено за място, на което ще се почувства в безопасност. Когато среща Мехмед, дръзкия и самотен син на султана, Раду усеща, че е открил истински приятел – а Лада се чуди дали най-накрая не е срещнала някого, истински достоен за обичта й.

Но Мехмед е наследник на същата империя, против която Лада се е заклела да се бори – и която Раду започва да чувства като дом. Лада, Раду и Мехмед образуват опасен триъгълник, който довежда връзките на любов и лоялност до точка на пречупване.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата