7 коментара
Star Trek

Обявиха дата за „Стар Трек 2“

Парамаунт Пикчърс избраха деня за премиерата на новия Star Trek. Обявен е и бонус – филмът ще бъде в 3D.

Изображение с име: star trek

След дълго мислене, студиото избра 17 май 2013 за премиерата на продължението на филма от 2009. Така между двете части ще има дупка от 4 години. Първоначалната идея беше филмът да излезе на 29 юни 2012, но заетият тогава със „Супер 8“ Джей Джей Ейбрамс скръцна със зъби и заяви, че му е твърде рано.

„Стар трек 2“ (или 12, ако броим и старите) ще е първият в 3D. Решението е на режисьора Джей Джей Ейбрамс, който смята, че сюжетът ще е подходящ за такова показване. Проблемът с филмите, показвани триизмерно, е че напоследък не се справят много добре в бокс-офиса. Дори последният „Хари Потър“ имаше проблем с намиране на публика за 3D, нещо което подсказва, че може би на на тази мода й минава времето.

Въпреки това студиото се надява, че следващият филм за Star Trek ще се справи още по-добре и от първия, който им донесе 386 милиона долара в световен мащаб. Парамаунт се надяват, че ще се получи ситуация, подобна на тази с Батман и Уорнър Брос – „Батман: Началото“ се оказа силно начало, което беше последвано от смазващия успех на „Черния рицар“.

Относно слуховете, че Бенисио дел Торо ще се присъедини към актьорския състав в ролята на злодея, все още няма официална информация. Но Ейбрамс потвърди, че има намерения да го вземе на борда. „В момента преговаряме, даже по-точно дискутираме. Но на мен много ще ми хареса да работя с него. От години ми се ще да се срещнем на снимачната площадка и това е добра възможност“, казва режисьорът. „Рано е да се каже за каква роля говорим, но той е невероятен актьор. Много е способен. Може да изиграе всекиго… освен може би Ухура.“

Роберто Орчи и Алекс Курцман са завършили сценария, като по техните думи вторият филм ще се концентрира върху приятелствата и връзките между героите от кораба Ентърпрайз.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата