stra6en razkaz

Обявиха темите за Страшен разказ в две изречения за ноември

Участвайте с вашите идеи в двата варианта на конкурса до края на месец ноември!

Конкурсът „Страшен разказ в две изречения“ обяви темите за ноември. Този месец двата варианта на конкурса ще се проведат успоредно, като всеки може да се включи в частта за кратък страшен разказ в две изречения, както и в частта за по-дълъг разказ – до 7777 знака.

Темата за разказ в две изречения този месец е:

Пробуждане

Земята е планета, която буквално ври от живот, всеки квадратен сантиметър е пакетиран с живи същества. Но възможно ли е животът да започне да се появява там, където не сме го очаквали?

Напишете разказ за пробуждането на нещо древно и зло, на нещо вече мъртво или на нещо, което никога не е било живо.

Разкажете ни за пробуждането на нови инстинкти в човека, нови сетива и нови възможности.

Поберете творението си в две изречения или по-малко, а авторът на най-добрия разказ ще получи за награда книга от най-новите издания на Издателска къща БАРД!

Четири от най-добрите разкази плюс този на победителя ще бъдат публикувани в SciFi.BG – едно от най-големите онлайн списания за фантастика в България!

Както и преди, разкази в две изречения се приемат като коментари под поста във фейсбук.

 

Успоредно с конкурса за късия разказ, ще се проведе и конкурса за по-дълъг такъв – до 7777 знака.

Темата за него е вдъхновена от един монумент, известен като „Американския Стоунхендж“, или т. нар. Georgia Guidestones. Това е масивна гранитна структура, състояща се от четири плочи, изписани от двете си страни на общо осем езика, една гранитна колона в средата и гранитен паралелепипед, който завършва цялата композиция. Тя тежи над 107 тона, висока е 5.87 метра, разположена в близост до града Елбъртън и както посланието, така и мястото не са случайни. Градът се издържа от добив и обработка на гранит, който е в изобилие в местността и тя цялата е една гигантска гранитна скала, която би издържала всякакъв катаклизъм. Монументът, освен противоречивото си послание, служи и за слънчев часовник, компас, показва точното местоположение на Полярната звезда, лятното и зимното слънцестоене.

Открит официално на 3/22 1980-та година, „Американският Стоунхендж“ буди разгорещени полемики и до днес. Повечето от насоките към бъдещите поколения звучат логично и справедливо, освен първата и втората:
– „Поддържайте човечеството под 500 000 000 души в постоянен баланс с природата“…
По времето на издигането на монумента, населението на Земята приближава 4,5 млрд. души и още на следващата година надминава тази бройка, а само 40 години по-късно сме се увеличили почти двойно.

– „Управлявайте репродукцията мъдро – подобрявайки годността и разнообразието“.

Какво са искали да кажат авторите на този замисъл? Как са избрали точно числото 500 милиона и дали то е достатъчно? Дали не е прекалено много? Дали има шанс населението да спадне толкова драстично поради естествени фактори или благодарение на нашето безразсъдство?

Вие кажете.

В рамките на 7777 знака с разстоянията можете да ни разкажете какво са имали предвид тайната група хора, които са финансирали Американския Стоунхендж, как би изглеждал светът в случай на невъобразим катаклизъм и спад на броя homo sapiens под вече споменатия праг, и дали светът След си струва? Кой ще наложи Нов Световен Ред и дали той ще е по-добър от досегашния? Какво изтрива над 7,4 млрд. човешки същества и дали е случайно явление или напълно умишлен геноцид? Кой ще остане, за да разкаже? Какво обединява един такъв свят и накъде отива той, за какво се бори? Какво ще се случи с 500 000 001-вия човек?

Публикувайте разказа си като коментар под тази публикация или ни го пратете на мейл stra666en.razkaz@gmail.com.

Най-добрият разказвач ще получи за награда книга по избор от Ozone.bg!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата