2 коментара
z-ta svetovna voina promo

Очаква ни Z-та световна война

На 2 април излиза „Z-та световна война“ от издателство „Изток-Запад“. Книгата на Макс Брукс зад очаквания едноименен кинохит напада пазара с промоционален трейлър и конкурс за къс разказ.

Всичко започва със слухове за поредната пандемия, идваща от Китай. После случаите на заразени главоломно нарастват и онова, което е изглеждало като раздвижване на криминалния контингент или наченки на революция, не след дълго се оказва нещо далеч по-страховито…

Издателство „Изток-Запад“ се захваща с българското издание на бестселъра „Z-та световна война“. Нашенският превод излиза на 2 април, а изданието е съпътствано със стабилна промоция:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Освен доста приличния трейлър, издателството организира и друго промоционално събитие – конкурс за къси разкази на тема „Близки срещи от Zомби вид”. Творбите трябва да са с дължина до 2000 знака и трябва да описват въображаема или не среща със зомби(та), оцеляването от която не е задължително. Който иска да се включи, може да го направи на e-mail:  iztok.zapadbg@gmail.com. Срокът за получаване на текстовете е 27 март, а победителят ще бъде обявен на 2 април – денят, в който зомбитата ще атакуват книжарниците. Печелившата творба ще бъде публикувана в рекламните материали към романа, а авторът й ще получи екземпляр на книгата и голям плакат с фантастичната корица, нарисувана от краля на картините на ужаса Петър Станимиров, детайл от която виждате като фон на страницата. Повече подробности – на страницата на съорганизатора „Аз чета“.

Романът на Макс Брукс „Z-та световна война“ се превърна в абсолютен феномен на Запад. Провокативният разказ е изграден на базата на подробни интервюта с оцелелите от десетгодишната съпротива срещу пълчищата от живи мъртъвци, събитие известно още като Z-та световна война. Ключовите участници в най-невероятната страница от човешката история разказват спомените си поотделно, заедно изграждайки цялата картина.

През лятото на 2013 се очаква Марк Фостър да е готов за премиерата на филма World War Z с участието на Брад Пит. Конкретната дата за филма е 21 юни 2013 – половин година по-късно от първоначално обявената, с цел да се превърне в летен блокбъстър. Екранизацията само усилва истерията по романа, макар и сюжетът й да не следва стриктно книжния оригинал.

Гответе се за нападението на зомбитата, защото войната започва скоро… в книжарниците!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата