x-men dark phoenix

Официален трейлър за „Х-мен: Тъмния феникс“

Вижте клипчето вече в хубаво качество. ОБНОВЕНА с новата премиерна дата.

След като трейлърът изтече преди няколко дни, беше въпрос на време Fox да го пуснат официално за всички. Очаква ни нов филм от вселената на „Х-мен“, който носи името „Тъмния феникс“ и ще се фокусира върху Джийн Грей. Ето и рекламното видео, даже вече с български субтитри:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Друго си е да го гледаме в прилично качество, нали? Сагата за тъмния феникс вече беше опитана в „Х-мен: Последният сблъсък“, но не много успешно. В полурестартираната вселена тя ще се развие още при присъединяването на Джийн Грей към отбора на мутантите. Въпреки че то никак няма да е безпроблемно и със сигурност ще включва лоши изкушения за главната героиня.

Любопитен детайл е, че студиото е решило да маркетира филма без „Х-мен“ в заглавието в САЩ – там той ще се казва само Dark Phoenix. Донякъде това решение има логика – повечето филми от тази вселена, озаглавявани по същия начин, постигнаха големи успехи – „Логан“ и „Дедпул“ например. От друга страна, „Х-мен: Апокалипсис“, „Х-мен: Последният сблъсък“ не са добре приети и брандът X-men е вече опетнен. Също така, въпреки че трейлърът дава неочаквано малко екранно време на Софи Търнър като Джийн Грей, тя ще бъде основната героиня, а не другите мутанти от Академията, така че е логично заглавието да е фокусирано върху нея. В останалия свят обаче, включително и у нас, името на филма ще бъде пълно.

ОБНОВЛЕНИЕ: Премиерата на „Х-мен: Тъмния феникс“ е отложена отново – вместо на 14 февруари, тя ще бъде на 7 юни 2019.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата