lena headey beacon 23

Още битки за контрол и оцеляване на Маяк 23

Трейлър за втори сезон на Beacon 23.

Миналата година американската кабеларка за фантастика Syfy пусна нов сериал – Beacon 23 е с Лина Хеди („Игра на тронове“, „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“) в главната роля и е по книга на Хю Хауи (автора на „Силоз“). Двете големи имена позволиха на продукцията да привлече достатъчно голям интерес за поръчка на втори сезон още преди да е излъчен първи. Новите серии започват да излизат след малко повече от месец, а днес пуснаха първия трейлър към тях:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Виждаме още от същото като в първи сезон – Хейлън и Астър ще оцеляват на борда, докато ги нападат пирати, обезумели изкуствени интелекти и космически бедствия. Основната мистерия със строителя на маяците и извънземния разум явно ще се придвижи напред, но може би не достатъчно, за да даде някои отдавна чакани отговори. Ако се съди по трейлъра, възможно е и Хеди да пропусне част от епизодите – още в началото тя ляга да спи в криокамерата и се появява отново чак накрая, а междувременно идва нов женски персонаж, който да търчи из космическата станция и да помага на Хейлън.

Като цяло сериалът не е от най-добрите на Syfy правени някога, но става за губене на време – поне няма твърде дразнещи моменти. Лошото е, че целият сюжет се развива на борда на станцията, където има само двама души, съответно сюжетът не е достатъчно богат. Помага мистерията със странните камъни и аномалията отвън, както и прескачането в различни времеви периоди с различни обитатели на маяка, но като цяло изглежда, че историята само би спечелила ако бройката епизоди и пълнежът се намалят. Ще видим дали втори сезон ще предложи нещо повече, но от трейлъра не виждаме такова. Още повече, втори сезон е бил заснет още навремето, веднага след първи, така че не можем да очакваме някаква съществена разлика.

Премиерата на втори сезон на „Маяк 23“ е на 7 април.