senki-ttt-br

От пепелта излизат Сенки

Егмонт България пуска на пазара „Сенки“ – продължението на постапокалиптичния зомбитрилър „Пепел“ от Илса Бик

Изображение с име: senki-eg-coverПроменените ще стават все повече, а пощадените може и да не оцелеят. Апокалипсисът едва сега започва – в постапокалиптичния хорър и зомбитрилър „Сенки“.

В „Пепел“ американката Илса Бик срина света ни и го изпепели. Нейните главни герои, Алекс, Том, Крис и Ели оцеляха след апокалипсиса, но сега трябва да се изправят срещу ужасяващите последствия. От пепелта на погубения свят се ражда нов. Свят, кръстосван от ловци на човешка плът – млади, въоръжени и гладни. Свят, управляван от Старейшини, готови да убиват, за да оцелеят. Свят, в който никой не е защитен, а хората са най-страшните чудовища.

В градовете, които не са унищожени, властва тежка диктатура, а пропастта между хората става все по-дълбока. Извън добре укрепените им стени дебне сигурна смърт. В сенките там се спотайват орди от млади хора – тези, които са имали злощастието да се трансформират в озверели за човешка плът канибали. Самата Алекс все още не е сигурна, дали не е на път да се превърне в чудовище. Сега момичето отново трябва да се бори за живота си… да се противопостави на Старейшините, които искат да я използват; на Пощадените, които не й се доверяват; на Променените, които искат да я изядат жива; и на чудовището, което може би все още живее в главата й.

Излишно е да споменаваме, че тийн-романът е хит в САЩ, а авторката е отрупана с награди. „Сенки“ е описвана като „брилянтна“, „неописуемо вълнуваща“ и „задължителна за феновете на хорър жанра“.

ИК „Егмонт България“ пуска романа на пазара още в понеделник, 18 март, а последната част от трилогията – „Чудовища“, ще излезе у нас само няколко месеца след американската си премиера – на 7 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата