From-Dusk-Till-Dawn-

„От здрач до зори“ става на сериал

Телевизионната адаптация ще е дело на режисьора на филма, който започва свой собствен кабелен канал от декември.

Изображение с име: from_dusk_till_dawn_ver1Добрите резултати на сериали като „Живите мъртви“ и „Игра на тронове“ определено могат да бъдат вдъхновение за всеки, който иска да си направи кабелна телевизия. Такъв е и Робърт Родригез, режисьорът на „От здрач до зори“. Той планира да създаде нов телевизионен канал в САЩ, на име El Rey, който да започне програмата си през декември. Телевизията основно ще се занимава с ужаси и ще се цели в младежите и тийнейджърите.

И докато други телевизии трябва да работят с години докато достигнат нивото, на което да продуцират собствени сериали, Робърт Родригез ще пробива именно с такъв – телевизионна версия на култовия му хит From Dusk Till Dawn. Той сам ще си бъде сценарист, продуцент и режисьор. Сериалът ще разшири вселената на филма и ще ни срещне отново с героите му. Не е ясно за кои от тях актьорите ще са същите (най-вероятно за никои), както и дали събитията от двете продължения ще бъдат споменати, но оригиналът със сигурност ще е важна част от сюжета.

В първия филм Сет и Ричард Греко за престъпници, които са преследвани от властите, заради кървия банков обир, който са извършили в Тексас. За заложници те отвличат семейство Фулър и шофират до странен бар в Мексико. За нещастие обаче се оказва, че хората в този бар всъщност са вампири и ако братята и семейството успеят да оцелят от здрач до зори, те ще ги пуснат.

Малко е неясно как точно такъв сюжет може да бъде разгърнат достатъчно нашироко, за да стане на интересен сериал, а и от излизането на филма мина доста време – повече 17 години. Със сигурност младежите, на които филмът се е харесал тогава, вече не са толкова млади, а днешните млади ще трябва да бъдат печелени наново. Надяваме се това да не става чрез добавяне на любовни тийн-драми като тези по CW, но поне познавайки работата на режисьора, можем да кажем, че вероятността за това е малка.

И все пак задачата, която Родригез сам си поставя, няма да е лесна. В киното може да му се прости това, че се фокусира повече върху екшъна и бъзиците, но за телевизията се изискват много по-задълбочен сюжет и многопластови герои, каквито на него все още му предстои да създаде. Стискаме палци на предприемача и желаем успех на телевизията му – ще видим какво ще се получи.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата