image-milla-jovovich-resident-evil 631435

Отлагат Resident Evil 6 с поне година

Ще очакваме финалната част някъде през 2015 година.

Закъсненията във филмовата индустрия не са нещо нечувано. Дали по финансови, дали по творчески причини, или пък защото някой си чупи крака (което не е изненадващо, предвид, че е на 80 години, а снима „Междузвездни войни“), но много филми не си спазват първоначално обявените премиери. От доста време насам е ясно, че „Заразно зло 6“ ще бъде поредното заглавие в списъка – най-вече заради мързела на Пол Андерсън и закъсненията около другия му филм, „Помпей“.

Днес обаче имаме официално потвърждение на това, както и нова, неочаквано радостна причина – звездата на Resident Evil Мила Йовович е бременна. Това ще е второто й дете с Пол Андерсън, а новината я е накарала временно да се концентрира повече върху семейството си, отколкото върху трепането на зомбита. Ето какво написа тя във фейсбука си:

След много дискусии, решихме, че ще е в интерес на всички да изчакаме бебето да се роди, преди да направим още един Resident Evil. Като вземем предвид необходимите каскади и растящия ми корем, стигнахме до извода, че бременността и убиването на зомбита не си подхождат. Ха! Предполагам, че единственото, което ще унищожавам в близко бъдеще, е безкраен запас от тортички…

Разбира се, за мнозина тази новина изобщо не е натъжаваща – голяма част от феновете отдавна желаят смъртта на актуалната в момента филмова адаптация и нов рестарт на поредицата. За тяхно съжаление обаче, ако Йовович и Андерсън случайно не вземат решение да се откажат от киното въобще, последният филм от тази поредица рано или късно ще се реализира, така че няма смисъл да се радваме от отлагането на неизбежното. Радостта е по-скоро за семейство Андерсън-Йовович, а от нас поздравления както за новия му член, така и за зрялото решение.

Ще чакаме за новия „Заразно зло“ колкото е нужно, а междувременно ще очакваме и „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, където ще видим как всичко мина по график въпреки бременността на Скарлет Йохансон.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата