3 коментара
The Dark Tower

Отново има надежда за „Тъмната кула“

Режисьорът е намерил нов инвеститор, който ще вложи средства във филм.

Изображение с име: The Dark TowerОт известно време насам изглежда сякаш Стивън Кинг превзема всички възможни екрани. На кино ще гледаме негови творби в „Кери“, отскоро се работи по полу-зомби-трилъра му „Клетка“, а вече има данни и за още филми по „Сияние“ – продължение и предистория. По телевизията съвсем скоро ще започне „Под купола“, а работа е започнала и по „11/22/63“ – новела за пътуване във времето.

Дойде време за възраждането и на още един проект, за който феновете отдавна точат лиги – „Тъмната кула“. Според последните новини, мераците на режисьора Браян Грейзър и сценариста Акива Голдсман за съчетание между филми и сериал са се поукротили – двамата са кандисали на един филм, в който Ръсел Кроу да изиграе главната роля, а след това, ако е успешен, да последва втори.

Въпреки че инвеститорите са заявили сериозен интерес, Грейзър има и едно наум за още един потенциален купувач на правата от Силиконовата долина, който пък може да подкрепи разпростирането на повече платформи. Опитът обаче ни учи да не бързаме с изхвърлянията. През последните година-две проектът мина през Юнивърсал и Уорнър Брос, които така и не го финансираха.

Въпреки че един мижав филм за тази грандиозна сага е доста по-зле от планираните преди време три филма и сериал, това все пак е нещо. Ако филмът направи за киното това, което „Игра на тронове“ постигна за телевизията, то едва ли ще си остане единствен.

Докато чакаме още новини за сагата The Dark Tower, можем да обърнем внимание и на Under the Dome, който започва своите 13 епизода на 25 юни, както и на Carrie, която влиза в кината на 18 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата