Silent Hill2

Отново ще ходим в Сайлънт Хил през октомври

Silent Hill: Revelation 3D ще направи нов опит да пренесе култовата поредица игри на големия екран.

Изображение с име: silent hill 2006 pМакар филмът „Сайлънт Хил“ от 2006 да не беше нещо особено, той заработи почти два пъти повече приходи отколкото похарчи за реализацията си (респективно, 100 милиона и 50 милиона). Това, както и популярната игра, на която се базира идеята, са достатъчни аргументи, за да се пусне и втори филм.

Silent Hill: Revelation 3D ще бъде базиран на историята от играта Silent Hill 3 и ще събере доста интересен актьорски състав. Като начало, от предишния филм ще се завърнат Рада Мичъл, Дебора Кара Юнгер и Шон Бийн. От „Игра на тронове“ ще се присъедини още Кит Харингтън, а от „Матрицата“ и „Чък“ – Кари-Ан Мос. Нови за поредицата лица са и Малкълм МакДауел („Портокал с часовников механизъм“, „Герои“) и младата австралийка Аделайда Клеменс.

В „Сайлънт Хил: Откровение“ Хедър Мейсън и баща й, Кристофър Да Силва, бягат от мистериозни сили, които не разбират. В навечерието на 18-тия й рожден ден Хедър е измъчвана от ужасни кошмари и от изчезването на баща й. Тогава Хедър разбира, че всъщност не е тази, за която се мисли. Откровението я води по-дълбоко в демоничния свят, където може завинаги да остане в капан.

Режисьор и сценарист е Майкъл Джей Басет (Deathwatch, Solomon Kane), който казва, че продължението ще надстрои сюжета от първия филм, но без да го променя или рестартира, както е модерно да се прави напоследък. Доколко ще бъде по-сложен и страшен, не се знае, но филмографията му не е особено впечатляваща, а и този филм се готви и бави доста дълго време, което рядко е добър знак.

Световната премиера на Silent Hill: Revelation 3D е на 26 октомври тази година, тъкмо навреме за Вси Светии, 6 седмици след премиерата на Resident Evil: Retribution.

„Заразно зло“ и „Сайлънт Хил“ винаги са си съперничели като видеоигри. Те привличат приблизително еднакъв тип геймъри, но има ярко разделение между феновете на едната и на другата игра. Макар двата франчайза да са приблизително еднакво силни в гейм-индустрията, Silent Hill има още много да работи докато достигне успехите на Resident Evil в киното.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата