2 коментара
Aliens-Colonial-Marines-PAX-Screens-Group-Attack

Оцелейте за Aliens: Colonial Marines

Изтребвайте пришълците в мултиплейър и се постарайте да оцелеете на всяка цена! Когато останете последният оцелял войник, единственото, между живота и смъртта, е страхът.

Феновете на мултиплейър шутърите, както и тези на „Пришълеца“ отдавна очакват едно заглавие, за което се говори от години – Aliens: Colonial Marines. Играчите ще имат възможност да се потопят в атмосферата на „Пришълците“ (втория филм от поредицата) и да се опитат да оцелеят заедно със своите приятели в битка с кръвожадните ксеноморфи!

http://www.youtube.com/watch?v=VtSKrUG_hqI

Както трейлърът подсказва, войниците имат само една единствена задача – да оцелеят. И тя хич не е лека. Клипчето цели да представи survival mode-a на играта, в която целта на играчите е да останат живи колкото могат по-дълго, за разлика от наскоро обявения escape mode, където целта е да намериш изход от ситуацията.

В повечето подобни игри геймърите трябва да стрелят като ненормални в тясно пространство, изпълвано от врагове (в случая гадни, олигавени и грозни пришълци). Тук, естествено, тези моменти няма да бъдат пренебрегнати, но играчите ще имат и възможност да си откриват нови пътеки – да отварят/разбиват врати и прозорци, да слагат картечници зад себе си, които да им помагат в мисията и да засичат вражеско движение (също като във филма).

В трейлъра виждаме различни видове ксеноморфи, включително и зелено камикадзе, което е нововъведение за играта. То може да откъсва част от лицето си и да избухва в киселина, убивайки със себе си всички войници, имали неблагоразумието да са близо до него. Други врагове, които бяха разкрити от разработчиците преди време, са „биковият“ ксеноморф и „плювачът“  (ако на български ви звучат абсурдно, оригиналните имена са Bull Xenomorph и Spitter). Имената им сами говорят за силите и функиите им.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Gearbox и SEGA заслужават поздравления за разработването на това заглавие, не само защото ще ни вкарат наистина в атмосферата на поредицата (нещо, което „Прометей“ уж очаквахме да направи, а той дори не се опита), а и защото играта изглежда доста добре като графика и геймплей. Надяваме се само да има достатъчно играчи. С твърде много различни модове и сред толкова много мултиплейър-конкуренти, на заглавието ще му е трудно да се отличи и да намери достатъчно потребители, за да е забавно на всички. Така например, мнозина не успяха да вземат трофея „Play a full party“ в Aliens vs. Predator, защото не се намериха достатъчно играчи, които да играят заедно достатъчно време, та да си заработят отличието. Може би решението е просто да не се включва такъв трофей, за да могат играчите да си спечелят останалите и да не чувстват, че нещо им е останало недовършено.

Интересно решение е, че играчите не виждат здравето и мунициите си, докато се лутат из коридорите. Целта е екранът да бъде максимално изчистен, за да се подсилят хорър-елементите. За същата цел е силно затруднено и използването на детектори за движение. Друг такъв момент е това, че в 99% от случайте събитията се гледат през първо лице. Така играчът наистина може да почувства какво е да си в кожата на умрял от страх войник, изправен срещу силен и загадъчен извънземен звяр.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сюжетът на играта ще се развива след събитията в „Пришълеца 3“, тъй като е имало изискване от Fox разработчиците да се съобразяват с каноните на поредицата. Същевременно, на Gearbox е била дадена и голяма свобода, а оттам идват новите видове извънземни. Сюжетът общо взето се състои в следното – екип от наемници е изпратен да разследва планетата LV-426, източник на всички проблеми в поредицата Alien. Там попада на познатите ни ксеноморфи и всеки започва да се бори за живота си.

Иначе, жените и феновете на Рипли би трябвало да останат доволни, защото в играта ще можете да играете и през женски образ. Самата Рипли, разбира се, я няма, но важна за сюжета героиня ще бъде Дженифър Рединг. Точно каква е ролята й, още не е ясно, но информацията е пусната след надигнало се недоволство сред феновете, породено от липсата на персонажи от женски пол в промоцията на играта. Разработчиците уверяват, че силните жени са важна част от вселената на „Пришълеца“ и не са забравени в тяхната игра.

Aliens: Colonial Marines излиза на 12 февруари догодина за PS3, Xbox 360 и PC. Работи се и по Wii U версия.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата