outlander pilot horseback 1200 article story large

Outlander също е подновен за втори сезон

Драмата на Starz се нуждаеше от само един епизод, за да си заработи още една година в ефир.

outlander_starz_posterСлед като феновете на The Strain и The Leftovers бяха зарадвани с новина за подновяване, тези на Outlander също получиха повод за почерпка. Сериалът ще има втори сезон, а решението за това беше взето след рейтингите и критическите реакции само на дебютния епизод (в първи сезон са общо 16 – толкова ще бъдат и догодина).

Телевизията-продуцент и преди е имала успехи – например със Spartacus или Black Sails. Но истината е, че рейтингът от премиерата на „Другоземка“ е най-добрият, който телевизията е имала досега. Въпреки ниския бюджет, неразбираемия акцент и недоверието, с което подходиха феновете на книгите зад сериала, той се справи отлично и зарадва всички. Въпреки че 3,7 милиона зрители са далеч от 18,4-те на „Игра на тронове“, Outlander се оказва най-боеспособният проект на Starz в борбата за зрители.

Другото предимство на сериала е, че може да продължи поне 8 сезона, ако се базира изцяло на излезлите досега книги на Даяна Габалдън. Това позволява доста по-широк хоризонт от други проекти на същата телевизия.

Предстои да видим дали „Другоземка“ ще позволи на Starz да излезе при големите играчи като HBO и Showtime, но определено е добро начало. Разбира се, трябва и да сме по-умерени в прогнозите, тъй като засега сме видели само два епизода, а в тях сюжетът не се развива особено динамично, така че кой знае дали зрителите ще се задържат все толкова много.

Новите епизоди се излъчват в събота вечерта в САЩ, а по нашите торенти излизат в неделя сутринта.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата