obi-wan kenobi

Пълен трейлър за Оби-Уан Кеноби

Дарт Вейдър отново не е показан, само загатнат с дишане.

4 май, както може би знаете, е денят на „Междузвездни войни“. Всяка година собственикът на правата над франчайза, Дисни, се старае да го празнува подобаващо, пускайки интересни новини и трейлъри за предстоящите продукции в него. Тази година късметлийският проект е може би и най-дългоочакваният – минисериалът за Оби-Уан Кеноби. Вече видяхме тийзър за него, сега обаче имаме пълен трейлър с реплики и загатване на сюжета.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Най-вълнуващото в трейлъра е накрая – макар да не виждаме Хейдън Крисчънсън в ролята на Дарт Вейдър, виждаме сглобяването на костюма му и чуваме емблематичното дишане на злодея. Наблегнато е обаче на Инквизиторите, които ще преследват Оби-Уан, включително и извън пустинната планета Татуин, където живее синът на Анакин Скайуокър – познатият ни Люк Скайуокър, чиято съдба е да победи Империята заедно с Хан Соло и принцеса Лея. Сред Инквизиторите се откроява Рева, която ще има лична история с Кеноби, който по това време е един от последните оцелели джедаи – припомняме, че със Заповед 66 мнозина бяха избити, малцината оцелели се скриха в изгнание, а на орденът беше сложен край.

Иън Макгрегър се завръща в ролята си от „Епизод III: Отмъщението на ситите“ за първи път от излизането на филма насам. Това става след дългогодишни молби на феновете и идва в точния момент, в който франчайзът има нужда от завръщане в цайтгайста.

Премиерата на Obi-Wan Kenobi е на 27 май по Disney+, като тогава ще излязат два епизода, следващите два се очакват на 1 и 15 юни, а последните два ще бъдат пуснати заедно на 22 юни.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата