the-walking-dead-dead-city-maggie-lauren-cohan-negan-jeffrey-dean-morgan-amc-1

Първи истински тийзър за The Walking Dead: Dead City

Разклонението на Маги и Нигън най-накрая показва малко повече от сюжета и атмосферата си.

„Живите мъртви“ завърши… не по най-бомбастичния начин. Най-интересното във финала беше не предполагаемият край на 12-годишна история, а обявяването на цели три нови сериала-разклонения. От тях най-скоро ще видим „Живите мъртви: Мъртъв град“. В него отколешните врагове Маги и Ниган отново се събират и се отправят към останките от Ню Йорк. Могат ли двамата да преодолеят различията си и да се научат да си вярват взаимно?

Бутон за зареждане на YouTube видео

Интересно е, че в трейлъра не се появява новоизлюпената съпруга на Ниган – явно той ще я остави да ражда детето му някъде на скришно, докато помага на Маги да търси сина си в Ню Йорк. Видеото по-горе не казва нищо по въпроса, но знаем, че причината бойната мацка да се е отправила към града, който никога не спи (във вселената на сериала по-скоро ръмжи денонощно), е че там е отвлечен синът й, Хършел младши. Ниган вероятно ще й помага в опит да изкупи вината си след като уби Глен.

Атмосферата изглежда доста близка до оригиналния сериал, само обстановката е различна. Стискаме палци това разклонение да се получи по-добре от предишните. За Fear the Walking Dead не можем да бъдем твърде критични, предвид че изкара цели 8 сезона, но от Worlds Beyond и Tales of the Walking Dead има какво да се желае.

The Walking Dead: Dead City тръгва на 18 юни по AMC, а у нас може би ще бъде излъчван от Fox… по някое време.