1 коментар
sandman-netflix

Първи кадри от сериала Sandman по Нийл Геймън

Netflix ни показва тийзър за „Пясъчния човек“

Малко са комиксите извън супергеройските на Марвел и ДС, които придобиват широка популярност по света. Един от тях е The Sandman, до голяма степен заради автора му – Нийл Геймън (а и той пак е на DC, просто не е част от супергеройската им вселена). Опитите за екранизирането му продължават от години и най-накрая се увенчават с успех. Netflix е платформата, която ще продуцира сериал „Пясъчният човек“ и тя вече ни показа първи сцени от него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сюжетът следва Сън, известен още като Морфей – един от Безкрайните – седем безсмъртни същества, които въплъщават в себе си метафизични концепции. Той е призован и затворен от група сектанти през Първата световна война, а в днешно време успява да избяга и да призове останалите Безкрайни – Съдба, Смърт, Желание, Страст, Разруха и Делириум, за да възстанови своето сънно кралство.

Един от героите в „Пясъчния човек“ е Луцифер – същия, за когото вече има друг сериал, в който ролята е изиграна от Том Елис. Тук обаче друг актьор ще се превъплъти в персонажа и версията му ще бъде различна и без връзка с популярната продукция.

Все още няма премиерна дата, знаем само че снимките на първи сезон са приключили и в момента сериалът е на етап постпродукция.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата