kindred-cover

Първи тийзър за Kindred по романа на Октавия Бътлър

Страховита история с пътуване във времето.

Не сме чели „Роднини“ на Октавия Бътлър (ако изобщо е издаван у нас), но сме върли фенове на поредицата й „Ксеногенезис“. Уви, романът е адаптиран в сериал, а не феноменалните книги с Оанкалите, но сме сигурни, че и там изходният материал ще е добър и ще има достатъчно база за сериала да бъде сполучлив. Сега виждаме и първия трейлър към въпросния сериал, който направо взима името на романа – Kindred.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Слоганът на сериала е „Каквото и да ти се случва, истинско е“.

Книгата на Бътлър разказва за младата чернокожа писателка Дейна Джеймс. Тя живее щастливо със съпруга си в Лос Анджелис до момента, в който не започва да се пренася между настоящето и 1815 година в Мериленд – в най-опасния период да бъдеш с неподходящ цвят на кожата. Книгата е изключително харесвана, бързо става бестселър и вече десетилетия присъства в немалко учебни програми из САЩ.

Сериалът явно ще се фокусира повече върху хорър елемента от концепцията и травмата на това да бъдеш откъснат от времето и близките си, за да бъдеш запокитен в отвратително време без обяснение какво и защо ти се случва.

Kindred е първият роман на Октавия Бътлър, който получава екранизация. Предвид популярността на писателката в САЩ и безспорния и талант, това е шокиращо – може би обяснението е, че творбите й са много трудни за адекватно филмиране.

Всички епизоди на Kindred ще излязат по Hulu на 13 декември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата