what we do in the shadows 13

Първи тийзъри за сериала „Какво правим в сенките“

What We Do in the Shadows се мести в Ню Йорк.

Преди няколко години новозеландският режисьор Тайка Уайтити успя да се открои и да впечатли малка, но отдадена група фенове от целия свят със своя филм „Какво правим в сенките“. В него се разказваше за битовизмите на трима вампири-съквартиранти в Нова Зеландия. Филмчето не стана тотален хит, но пък за сметка на това се превърна в култов такъв – и то достатъчно голям, че да уреди Уайтити в Холивуд, където му дадоха да режисира „Тор: Рагнарок“. Сега, докато в Нова Зеландия вече тече разклонението на What We Do in the Shadows, наречено Wellington Paranormal, в САЩ ще правят своя собствена версия, отново с намесата на Уайтити. Този път обаче ще става дума за нова вампирска общност, в Ню Йорк.

Бутон за зареждане на YouTube видео

В първия тийзър новите герои Нандор и Лашло (Кейван Новак и Мат Бери) са в готическата си къща и очакват девици да им дойдат на гости. Техният текущ иконом Гийермо (Харви Гилън) ги успокоява, че се надява да дойдат скоро. Вторият пък се отнася до пазарските навици на Нандор и неспособността му да разбере местната валута.

Хуморът в тийзърите е точно в стила на филма, така че ако се притеснявате дали сериалът ще улови атмосферата, клипчетата би трябвало да ви успокоят. Е, не прекалено, защото виждаме общо 30 секунди от сезон с 10 епизода, но поне малко. Не се очаква някой от оригиналните персонажи да се появи в сериала. Има обаче още един важен персонаж, който засега не е показан в трейлър – той ще бъде изигран от Дъг Джоунс (Сару от „Стар Трек: Дискавъри“), виждате го на снимката по-горе.

Сериалът ще започне да се излъчва по FX някъде през пролетта на 2019 г.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата