4 коментара
CumberbatchStrange

Първи трейлър за дългоочаквания „Доктор Стрейндж“

Бенедикт Къмбърбач ще изиграе един от най-странните супергерои на Марвел.

Не е тайна, че повечето, които сме почитатели на Бенидикт Къмбърбач, тръпнем в очакване на всеки негов нов проект. Трябва обаче да призная, и аз бях изненадан, когато разбрах, че ще участва в Марвелски филм. Въпреки това, ролята, която му е подбрана, е повече от подходяща (е, според мен, даже и балерина да бяха му казали да изиграе, пак щеше да се справи уникално). Още от както излезе първият Iron Man се носеха слухове, че от Марвел възнамеряват да се отклонят от типичния супергеройски отбор, за който правят филми, The Avengers, и да се представят едни малко по-непопулярни, но все така интересни персонажи. Изглежда, че 2016 г. е тази, в която ще се срещнем с един от тях – Doctor Strange.

Сюжета на филма следва историята на д-р Стивън Стрейндж, който е успешен хирург, но след злочеста катастрофа губи най-ценните си „инструменти“ – ръцете си. В опит да възстанови загубата си „добрият доктор“ се отправя на пътешествие из света, където се среща с така наречената Древна (в ролята – Тилда Слуинтън), която му показва света на магията и астралните прожекции, за който не е и подозирал. В трейлъра виждаме още и първи кадри от лошия (в ролята – Мадс Микилсен) във филма, също и леки препратки към „Матрицата“ – тренировката с Древната, и „Генезис“ – различните реалности, отразени в градски пейзаж.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Не знам за Вас, но аз определено ще го гледам на кино. За разлика от типичните Марвел филми този е приятно разнообразие от стандартната опаковка, която върви принципно от студиото. „Доктор Стрейндж“ ще излезе на голям екран на 4 ноември.

Ето и плаката към него, който излезе вчера:

dr strange

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата