thisghost

Първи трейлър за Ghost in the Shell

Скарлет Йохансон изтребва маса народ във футуристичен свят.

Феновете на мангата и анимето вероятно отдавна чакат холивудската адаптация на Ghost in the Shell. От днес на обяд наше време (а всъщност благодарение на вечерно парти по случая в Токио) разполагаме с първия трейлър за нея и той изобилства от екшън. Дали режисьорът Рупърт Сандърс („Снежанка и Ловеца“) е успял да хване духа на японския оригинал или е произвел поредната холивудска боза, окепазяваща прототипа си? Нека видим:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Реакциите са противоречиви – от една страна, визуално филмът изглежда много обещаващ, като много от кадрите са директно вдъхновени от комикса и японския филм от 1995 г. От друга – не се разбира почти нищо за сюжета, а ако изобщо има такъв, той не изглежда много по-дълбокомислен от този на „Ултравайълет“ например. Противоречия има и около избора на главната актриса – доколко е удачно бяла жена да играе азиатски персонаж.

Скарлет Йохансон е в главната роля на Майора – специален и единствен по рода си хибрид между човек и киборг. Тя е създадена от Ханка Роботикс и води елитна група от специални части, известни като Отдел 9. Те се борят срещу различни опасни престъпници и екстремисти във футуристичния Хонконг. Майорката си има свое собствено тъмно минало, което се простира отвъд дните й като киборгски борец срещу престъпността и срещу което тя ще трябва да се изправи докато се бори с най-опасния и мистериозния й опонент досега.

Премиерата на „Дух в броня“ се очакква около 31 март 2017 г.
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата