2 коментара
lucy rrr 2

Задава се „Люси 2“

Люк Бесон е написал сценария и скоро ще пристъпи към продукция.

Изображение с име: lucy 2През 2014 г., 3 години преди да се прецака с високобюджетния и недостатъчно печелившия „Валериан и градът на хиляда планети“, Люк Бесон пусна поляризиращия „Люси“ със Скарлет Йохансон. Филмът спечели доста повече пари, отколкото се очакваше (463 милиона, на фона на около 40 милиона бюджет), но скара критиците (и псевдокритиците). Някои го намериха за почти гениален, а други – за отблъскващо безсмислен. Така или иначе, печалбата му е сериозна и това е достатъчен повод за Люк Бесон да подготви продължение (въпреки че такова уж не се планираше).

Управителят на EuropaCorp, компанията на Люк Бесон, е заявил пред медиите, че компанията променя програмата и приоритетите си след провала на Valerian and the City of a Thousand Planets, като ще намали амбициите си и ще се завърне към корените си. Част от тази промяна е началото на работата по продължение на Lucy, за което Бесон вече е написал сценария. Иначе идеята е да се пускат 2 или 3 филма на английски всяка година, както и по два френски филма с по-скромни бюджети.

Предвид края на „Люси“ (((СПОЙЛЕР – главната героиня се превърна във флашка/богиня и дари човечеството с вселенските си знания))), трудно е да си представим как историята би могла да бъде продължена. Разбира се, възможно е да става дума за тотално различна история в същата вселена, а Скарлет Йохансон дори да не се завърне. Не знаем подробности за сценария, макар и да е завършен. Не знаем и кога ще се пристъпи към продукция, нито кога ще бъде премиерата, но с готов сценарий и нужда на ЕвропаКорп от комерсиално успешен филм, едва ли ще се забави много.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата