1 коментар
got-telltale

Първи трейлър за „Игра на тронове“ от Telltale Games

Game of Thrones тръгва по пътя на The Walking Dead с епизодични игри. Първата ще се казва Iron from Ice.

Telltale Games си спечелиха много фенове и похвали благодарение на сериализираните игри, залагащи на сюжета, по The Walking Dead и Fables. Предстоящия проект на студиото, игрова адаптация на Game of Thrones, е сред най-чаканите заглавия в гейминг-индустрията, въпреки че все още не знаем кога ще бъде издадено. Ако не друго, поне вече имаме първи трейлър, както и поглед върху главните герои в историята.

Сюжетът ще се фокусира върху фамилията Форестър – те държат мизерно владение в Севера. Били са лоялни на фамилията Старк поколения наред. Но тъй по хронология играта се развива някъде около края на трети сезон, моментът не е особено подходящ да си на страната на вълците. Форестър трябва да направят всичко възможно, за да запазят владенията си, всъщност живота си, изправяйки се срещу гнева на Ланистър.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Трейлърът е воден от Церсей Ланистър (Лена Хеди), която в типичния си стил заплашва и манипулира. Форестър определено са в неудобна ситуация, но играчът ще трябва да ги преведе през трудностите и да оцелее. Виждаме и кадри с анимираните Тирион Ланистър, Марджъри Тайрел и Рамзи Сноу – съответните им за сериала актьори ще ги озвучават.

Освен клипчето, студиото е пуснало и описания на 13 нови за вселената герои – все членове на фамилията Форестър или техни съюзници. Играчът ще може да се превъплъщава в петима герои, свързани с Форестър и пръснати из Вестерос. Всяко решение ще оказва влияние не само върху играния в момента герой, но и върху другите, което се очаква да доведе до непредвидимо развитие на сюжета, базирано на изборите.

Първият епизод ще се казва „Желязо от лед“ и все още няма премиерна дата, но явно няма да го чакаме още прекалено много. След това ще има още 5 епизода и, кой знае, може би още игри на тронове в бъдеще, ако шестте серии пожънат успех.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата