obi-wan kenobi

Първи трейлър за „Оби-Уан Кеноби“

Юън Макгрегър се завръща в нов сериал за персонажа си от „Междузвездни войни“.

И този момент дочакахме. Експлозията от Star Wars сериали носи и хубави, и лоши неща – „Мандалорианецът“ продължава да е суперхит, но пък „Книгата на Боба Фет“ не се радва на всенародно одобрение. Определено обаче може да се каже, че най-чаканата продукция в тази вселена е минисериалът „Оби-Уан Кеноби“. Обичаният персонаж от старите филми се завръща за нова история, като в ролята ще се превъплъти самият Юън Макгрегър, изиграл я в епизоди от I до III.

Първият трейлър за Obi-Wan Kenobi използва титулярния си герой в умерено количество. Кадрите се фокусират основно върху света, в който той живее сега.

Бутон за зареждане на YouTube видео

В този сериал Оби-Уан няма да е смелият джедай от филмите, когото познаваме. Ще го видим в най-трудния му период – с разбити сърце и психика, разтърсен от събитията в „Отмъщението на ситите“, 10 години по-късно. В трейлъра той отчита, че битката е свършила и страната на добрите е загубила. Джедаят прекарва дните си в изгнание на Татуин и наблюдава младия Люк Скайуокър. Но ще трябва да се изправи срещу нова заплаха – Инквизиторите. Сред злодеите ще видим и Гранд Инквизитора от Star Wars Rebels – още един анимационен персонаж, който ще има интерпретация в игрален сериал. След войните на клонираните и заповед 66 Инквизиторите са тези, които ловуват оцелелите джедаи, а Кеноби ще е високо в списъка им.

Въпреки че не го виждаме в трейлъра, известно е, че Хейдън Крисчънсън също ще се върне в ролята си на Анакин Скайуокър, който тук вече се е превърнал в Дарт Вейдър. Само чуваме дишането му в края. Засега маркетингът не се фокусира върху него, тъй като имаме достатъчно материал, за който да се вълнуваме, както и злодеи, върху които да се фокусираме. Със сигурност в следващи трейлъри ще видим и него.

Премиерата на Obi-Wan Kenobi ще бъде на 25 май по Disney+.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата