impulse-trailer

Първи трейлър за сериала по Jumper

YouTube Red готви сериал по „Телепорт“ на име „Импулс“.

Когато преди време ви информирахме, че се очаква сериал по Jumper, не очаквахме с него да се заеме YouTube Red. Новата услуга на YouTube, свързана с производството на филми и сериали (засега са все нискобюджетни и недотам интригуващи, първите епизоди се предлагат безплатно, а следващите искат платен достъп) все още е далеч от конкуренция с Hulu, Amazon Prime и Netflix, но все пак се старае да привлича интереса на онлайн потребителите. Явно само тя е повярвала достатъчно на проекта на Дъг Лайман (творецът и зад едноименния филм с Хейдън Крисченсън), вдъхновен частично от третата книга от поредицата „Телепорт“ на Стивън Гулд. В сериала ще става дума за 16-годишната бунтарка Хенри Коулс, която тепърва открива силата си да се телепортира. Ето и първия трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

След опит за сексуално посегателство върху нея Хенри отключва силата си да се телепортира. Тя води до големи последици за нея и изнасилвача, които Хенри се опитва да контролира. Тя и без друго се чувства самотна и неразбрана, така че инцидентът просто прелива чашата на търпението й. Въпреки това, Хенри явно намира жена, която да й помогне да овладее силата си.

Дъг Лайман застава зад проекта, защото не е доволен от начина, по който филмът му се е приел. За него това е възможност да се справи по-добре и ще се постарае да се възползва. Още не се знае обаче дали филмът изобщо ще има някаква връзка със сериала, или историята ще започне наново, както и дали сценариите са написани с идеята да подготвят много бъдещи сезони, или десетте едночасови епизода, които се очакват, ще бъдат по-скоро като минисериал.

YouTube Red ще пусне първи сезон на Impulse някъде през лятото.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата