impulse-trailer

Impulse няма да има трети сезон

YouTube се отдръпват от сериалите със сценарии и залагат на документалки.

Изображение с име: impulseСлед два сезона в ефир, сериалът на YouTube „Импулс“ е спрян. Базиран на романа на Стивън Голд, Impulse беше свръхестествен трилър за момиче със силата да се телепортира, но без да може да контролира къде точно. Хенриета открива своята способност в доста неприятен момент – докато момче се опитва да я изнасили. Първи сезон беше по-тежък и драматичен, а втори – по-ориентиран към екшъна. За съжаление, финалът е отворен, тъй като разкрива важна тайна за бащата на Хенриета, която обаче така и няма да бъде развита в следващи сюжети. Новината за спирането дойде от туитъра на една от изпълнителните продуцентки, Лорън ЛеФранк.

Други скриптирани сериали на онлайн платформата вече си заминаха, включително космическият хорър Origin. Научнофантастичната антология Weird City засега не е подновена, но надеждите не са големи. Критиците написаха ласкави отзиви, но обикновените зрители не са много доволни. Нещо повече, YouTube явно са решили да се отдръпнат от скриптираните сериали. Те явно излизат твърде скъпо за продукция и не оправдават разходите си – нито платената услуга потръгна, нито рекламите носят достатъчно приходи. Вместо това ще се залага на по-евтини и лесни за маркетиране продукции като документални филмчета и шоута без сценарии, като например разказа за кариерата на Джъстин Бибър. Към момента, единствените скриптирани сериали, които доживяват трети сезон, за Kobra Kai и Liza on Demand.

Impulse остава наличен за гледане в YouTube, вече и без абонамент към платената услуга. За съжаление, скрити са данните за брой гледания на епизодите, както и на лайкове и дислайкове. По броя на коментарите и техните лайкове обаче можем да съдим, че сериалът си е бил сравнително популярен дори във втори сезон, просто рекламите към него и броят платежоспособни абонати, интересуващи се от нови епизоди, не са достатъчни за бъдещата му издръжка.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата